Bandleden

De Hooter Tooter Band vormt een bont en zeer hecht gezelschap van muzikanten, dat nog altijd bij ieder optreden dankbaar is dat hun paden op enig moment zijn gekruist. Hieronder volgt een korte biografie over ieder van de negen bandleden.

Ronald Verberkmoes (basgitaar)
Moest gaan bassen omdat zijn broer en een vriend al gitaar zouden gaan spelen in hun na de zomervakantie in Frankrijk op te richten eerste bandje. Kwam er al snel achter dat dit de juiste keuze was toen hij al die geweldige baslijnen ontdekte op het bandje met Stax en Motown hits dat hij altijd draaide.

Dick de Waal (drums)
Een veelzijdig type. De ‘lieve jongen’ van de band. Oud-huisgenoot van bassist Ronald, met wie hij al decennialang in allerhande collectieven speelt. Rijdt graag in treinen door de bergen en houdt soms van lange stiltes in betekenisvolle muziek.

Erik van Bommel (gitaar)
Hoogstwaarschijnlijk bij het lezen dezes nog altijd de meest begeerlijke vrijgezel binnen de Hooter Tooter Band. Heeft zich, sinds het najaar van 2009, op wonderlijke wijze van schuchtere solist tot de ultieme belichaming van rock ’n roll ontpopt. Naast z’n muzikale carrière, kan Bommel een erg lekker potje koken en daar maakt hij graag puike foto’s van. Erik heeft een voorliefde voor Fender gitaren en lieve vrouwen. Oh ja, hij speelt ook een aardig moppie mondharmonica, wat door het vrouwelijke publiek als zeer erotisch wordt ervaren.

Walle Romijn (trompet)
Trompettist met een sensueel, fluweelzacht, uitgebalanceerd en uniek geluid. Houdt van Motörhead. Voornamelijk bekend om z’n Loekie ‘asjemenou’ de Leeuw act tijdens Last Man Watching (BNN, 2011).

Bas van der Baan (trombone)
Bas “The Bone” van der Baan is een jaartje op sabbatical in het land van de Funk. Ligt nu in het water met de blazers van Sly, gaat op werkbezoek bij Michael Franti & Spearhead, heeft zijn trombone op een standaard gezet en speelt alleen nog percussie op full moon parties en gitaar bij kampvuur. Binnenkort herboren te beluisteren op een podium met de HTB, tot die tijd slechts California dreamin’.

Ard Lanting (toetsen)
Het stille genie van de Hooter Tooter Band. Was aanvankelijk bang van zwarte toetsen. Liefhebber van het gebogen koperwerk en het klavier. Wordt wild als publiek enthousiast wordt en staat het liefst vooraan op het podium.

Patricia Laisina (zang)
Men neme knalrode lipstick, een oude Ray-Ban, Trésor parfum, Adidas gympies, een microfoon en een strot gevormd in het funkafied soulful kerkkoor van haar vader, en daar is Patrice. Gewapend met microfoon en een strot van staal heeft ze menig stad en land onveilig gemaakt. Dit alles onder het motto: “We want you to have a good time, cos’ that’s just what we have in mind!

Rolf Jan Rutten (tenorsax)
Minimalistische multi-instrumentalist. Speelt veel instrumenten een klein beetje. “Improvisatie is voor losers”. Houdt van West Coast Rock, East Coast Rap en Philly Soul. En van Nicki Minaj natuurlijk.

Roel van Poppel (altsax)
Multi-instrumentalist met dictatoriale trekjes. Speelt veel instrumenten iets meer. Vindt vaak dat zijn microfoon harder moet. Houdt van Funk, Soul, 2-5-1-tjes, Close Harmony en stiekem van Country. Denkt dat PSV dit jaar kampioen wordt.

2014 JamSession © All rights reserved.