Geschiedenis

Een groot aantal leden van de Hooter Tooter Band kent elkaar nog uit de studietijd. Het is dan ook al in de vroege jaren ’90 dat de basis wordt gelegd voor wat enkele jaren later zal uitgroeien tot het huidige Hooter Tooter Concept. In deze beginjaren ligt de focus niet alleen op de soul, funk en disco, maar tevens op de Glamour Jazz. Dit is een concept dat de Hooters en Tooters tot op de dag van vandaag graag op verzoek presenteren als opwarmende special.

Het muziekvirus kruipt waar het niet gaan kan en zo trekt de groep vrienden al snel met een Volkswagen Transporter naar onder meer het filmfestival in Cannes, de verjaardag van Freddy Heinekens bodyguard in het Zwitserse St. Moritz en de uitreiking van de Hot d’Or, (’s werelds meest prestigieuze award in de adult filmindustrie). Dit alles doet zij met als enig doel een feestje te bouwen. Met de toevoeging van powerhouse Patricia Laisina in de late jaren ’90 wordt de laatste hand gelegd aan de blauwdrukken van de heilige missie.

De Hooter Tooter Band speelt voornamelijk soul, funk en disco. Het zijn deze drie pijlers uit de vorige eeuw die het collectief heeft gekozen als de solide basis waarmee ze sinds de oprichting talloze podia in binnen- en buitenland heeft beklommen. Het collectief belandt op de meest uiteenlopende gelegenheden. Gedistingeerde cocktailparty’s worden afgewisseld met bruiloften die schitteren in eenvoud. De Hooter Tooter Band is ván en vóór iedereen.

Naarmate het woord zich verspreidt, beginnen zich ook steeds meer opmerkelijke situaties voor te doen. Zo werpt een gedetineerde in de vrouwengevangenis van Heerhugowaard zich na afloop van een optreden in de bandbus en geeft omringende bewakers te kennen ‘mee naar huis te willen’. Later mondt een aanvankelijk rustig aangevangen hockeyfeest in het Amsterdamse Bos, tijdens de bezielende hoogmis van wild banshee Patricia Laisina, uit in een zinderende zweettempel. Tevens ontwikkelen zich in de band alter ego’s als de salami man en funky baboon.

2014 JamSession © All rights reserved.